Wandelen

 

Finca Floretta ligt aan de rand van de Sierras de Tejedas, Almijara y Alhama. Een prachtig gebied om te wandelen. Het gebied is ruig, gevarieerd en bergachtig. Weg van het massatoerisme stap je vanuit de voordeur zo de natuur in.

De wandelingen leiden je door een omgeving, waarin je moet klimmen en dalen. Over slingerende wandelpaden, door rivierbeddingen en pijnboombossen. In deze streek werken lokale boeren vaak nog met ezels en groeien volop avocado’s, olijven en mango’s. En waar je ook loopt, in dit gebied lijken de weelderige oleander en de geur van rozemarijn altijd aanwezig te zijn.

Het voorjaar, najaar en de winter lenen zich uitstekend om de omgeving te voet te verkennen. De zomer is over het algemeen heet. Langs Finca Floretta lopen verschillende routes. Ook in het buurdorp Cómpeta en bij het nabijgelegen ‘la Fabrica de la Luz’ starten verschillende wandelingen.


GR 249

Vlak langs de finca loopt de lange afstandsroute GR 249, Gran Senda de Málaga. Deze 650 kilometer lange route gaat de hele provincie Málaga door. De GR 242, een wandelpad van 80 kilometer, is onderdeel van de GR 249 en voert in vijf schitterende etappes van het bergstadje Periana naar het stadje Nerja aan de kust.